OnlinePOS deltager på verdens største erhvervsudstilling EXPO 2020 i Dubai!

Fun fact: Opfindelsen af telegrafonen af Valdemar Poulsen til Expo 1900 Paris: Vidste du at… Valdemar Poulsen modtog en Grand Prix for opfindelse af telegrafonen ved verdensudstillingen i Paris i år 1900? Teknologien, der elektromagnetisk lagrer lyd, blev i øvrigt forløber til bl.a. båndoptageren.

For knap tre måneder siden bekræftede den danske regering, at Danmark officielt deltager i verdensudstillingen EXPO 2020, der denne gang finder sted i Dubai. Her har vi fået fornøjelsen af at levere kassesystem og betalingsløsning til den danske statspavillons restauranter og barer, og vi er derfor med til at repræsentere det officielle Danmark. 

Det er første gang siden 2010, hvor Shanghai var vært, at Danmark officielt deltager på verdensudstillingen. Her vil der formentlig ringe en klokke hos flere, da Den Lille Havfrue under stort politisk postyr blev sendt på et halvårligt udlån til den danske pavillon og midlertidigt fjernet fra sin normale placering på Langelinje i København for første gang siden sin opstilling i 1913.

Billede af Bjarke Ingels Group

Hvad er EXPO?

EXPO – også kaldet verdensudstillingen – er verdens største erhvervsudstilling, og faktisk også verdens tredjestørste event kun overgået af De Olympiske Lege og Verdensmesterskabet i fodbold og forløber over en 6 måneder lang periode. 

Verdensudstillingen tog sine første spadestik til det, vi i dag kender som EXPO, ved lanceringen af The Great Exhibition i London i 1851. Siden har værtsskabet gået på runde hvert femte år – næsten ligesom som vi kender det fra OL og VM i fodbold – og i år er turen altså kommet til Dubai. 

Formålet med verdensudstillingen er at skabe en mødeplads for alle verdens lande, hvor landene får mulighed for at præsentere og promovere nationale opfindelser, produkter og kulturer for et millionstort publikum fra alle verdenshjørner.

Det er da også på netop EXPO, at banebrydende opfindelser for første gang så dagens lys. Blandt de mest nævneværdige EXPO’s kan især verdensudstillingen i Philadelphia i 1876 fremhæves med verdenspræmiere på opfindelser som popcorn, Heinz Ketchup og verdens første telefon. 

Tidligere EXPO’s har også præsenteret verden for storslåede monumenter, som f.eks. The Crystal Palace i London – der faktisk blev bygget til at huse den første verdensudstilling i 1876 – samt Eiffeltårnet i Paris, der fungerede som indgangsport til verdensudstillingen i 1889. 

Også i nyere tid har banebrydende opfindelser debuteret på EXPO. I Osaka i 1970 blev eksempelvis mobiltelefonen og den første IMAX-film introduceret. Interessen for den nye teknologi var imidlertid begrænset, da den amerikanske statspavillon havde medbragt og udstillet månesten, som var bragt til jorden af Apollo 12-missionen knap et år tidligere. Det blev naturligvis udstillingens helt store tilløbsstykke, og introduktionen af mobiltelefonen og IMAX nød derfor ikke den opmærksomhed, de havde fortjent.

EXPO 2020 i Dubai

Verdensudstillingen finder denne gang som sagt sted i Dubai i De Forenede Arabiske Emirater, og med mere end 190 officielt deltagende lande og med et forventet besøgstal på 25 millioner tegner denne til at blive en af de mere omfattende udstillinger i EXPO’s lange historie. Udover ambitionsniveauet adskiller EXPO 2020 sig fra tidligere verdensudstillinger ved, at arrangørerne denne gang forsøger at sætte fokus på, hvordan vi i fællesskab kan skabe løsninger til de mange globale udfordringer, som vi står overfor. 

Udstillingen består, ligesom de foregående verdensudstillinger, af nationale statspavilloner bygget til lejligheden, der giver de respektive nationer mulighed for at fremvise det bedste, de har at byde på inden for områder som kultur, produktion og opfindelser. 

EXPO 2020 skulle oprindeligt være afholdt i 2020, men måtte ligesom mange andre store begivenheder udskydes til i år på grund af Corona-pandemien og finder sted fra 1. oktober 2021 til 31. marts 2022.

Billede af den danske pavillon, EXPO 2020, Dubai. 

OnlinePOS og EXPO 2020

Vi deltager i år for første gang på verdensudstillingen. Vi ser meget frem til at støtte og repræsentere det officielle Danmark ved en begivenhed af denne art og størrelse, og glæder os til at være med til at vise alt det gode frem, som Danmark har at byde på.  

At vi samtidig får mulighed for at vise vores løsning frem for et kæmpestort globalt publikum, er en bonus, som vi gerne tager med. Som vores medstifter og CCO, Karsten Knudsen, siger:

Vi er ekstremt stolte af at få lov til at levere kassesystem og betalingsløsning til den danske erhvervspavillon og samtidig være med til at repræsentere Danmark på verdens største erhvervsudstilling. Det bekræfter os i, at vi har en meget konkurrencedygtig løsning, som vi glæder os til at vise frem.” Karsten Knudsen, CCO og medejer, OnlinePOS

Vi er spændte på at se, hvilke nye muligheder, der opstår for os i forbindelse med og i forlængelse af verdensudstillingen, og vi har store ambitioner for vores deltagelse. 

Hvis du synes, at det lyder spændende, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, hvor vi løbende opdaterer om projekt EXPO 2020 Dubai. 

 

6. september 2021 · Skrevet af Jens-Kristian

Tilmeld dig vores nyhedsbrev