Servicemeddelelse: Vi oplever problemer med serveren i øjeblikket - Vores udbyder er på sagen.

Bæredygtighed i restaurationsbranchen

Bæredygtighed i restaurationsbranchen

Dato: 8. maj 2023 | Læsetid: 5-7 min.

Det er vigtigt at passe på Jorden og klimaet – derfor vælger flere og flere den bæredygtige mulighed, hvis de kan. Det kan derfor være en god idé at implementere bæredygtige tiltag i din restauration, hvis du ikke allerede er opmærksom på det. Vi har samlet nogle forslag til, hvilke muligheder der er, hvis du gerne vil tage din restauration et skridt i den rigtige retning.

  1. Det første du kan kigge på er madspild. Det er generelt et stort problem i restaurationsbranchen, men der er altså både penge og god miljøkarma at hente, hvis du tænker dig om. Det kan f.eks. være ved at tænke en ekstra gang, når du handler ind til din restauration. Du kan også lave en “madspildsdag”, hvor du ikke har et bestemt menukort, men dine gæster kommer ind og spiser det kokken har lyst til at lave. Her er det oplagt, at bruge de varer, der er ved at gå på dato. Indtil flere restauranter bruger det koncept med succes. Du kan også vælge at donere det overskydende mad, eller råvarer, til velgørende organisationer, så de har mulighed for at give maden videre til nogle i nød.
  2. Brug genanvendeligt eller biologisk nedbrydeligt emballage. Hvis du sælger meget take-away, så er det især en god idé at have lidt fokus på det her punkt. Vi har alle sammen set, når der ligger take-away poser og kopper i rabatten. Det kan ligge der meget længe, hvis ikke det er nedbrydeligt. Hav derfor fokus på det, så du er med til at passe på miljøet. Jeg ved godt, at papsugerør er mega nedern, men der findes efterhånden mange gode substitutter – f.eks. nogle lavet af sukkerrør. De ligner og føles som plastiksugerør, men de er altså bionedbrydelige. Win win.
  3. Overvej bæredygtige transportmuligheder. Hvis du f.eks. tilbyder levering på take-away, så kan der være flere måder at gøre det på. Hvis leveringen ikke er langt væk er en cykel eller et elløbehjul en god løsning. Det kan også være en elcykel eller en ladcykel m. el, hvis leveringen er lidt længere væk. Der findes mange forskellige muligheder, men det skal selvfølgelig være i et omgang, der giver mening for din restauration.
  4. Brug lokale og sæsonbetonede råvarer. Når du bruger lokale råvarer, så er du med til både at reducere miljøaftrykket i forhold til transport, og samtidig har du muligheden for at støtte en eller flere af dine lokale landmænd. Det kan også være med til at gøre smagen i din restauration unik, fordi det ikke er alle der har mulighed for at benytte de samme lokale råvarer som dig.
  5. Hvis ikke du har mulighed for at benytte dig af lokale og sæsonbetonede råvarer, så overvej økologiske råvarer. Økologiske landbrug dyrker deres råvarer uden brug af kemikalier. Det er med til at reducere miljøpåvirkningen og samtidig beskytter det også landmandens sundhed. Økologiske råvarer er dog oftest lidt dyrere, så du skal gøre op med dig selv om fordelene opvejer ulemperne.
  6. Brug energibesparende belysning og apparater. Når du bruger energibesparende apparater. så kan du reducere energiforbruget, og omkostningerne, i din restauration. Ikke nok med, at det er godt for pengepungen, så er det altså også godt for klimaet, når der bruges mindre energi.
  7. Samarbejd med lokale organisationer. Det kan give din restauration mulighed for at engagere sig i lokale samfundsprojekter og initiativer, der er med til at beskytte miljøet og fremme bæredygtigheden. Det kan f.eks. være du vælger at donere noget af din indtjening til nogle af de organisationer, der går op i det. Det kan også være, at dine ansatte og dig vælger at deltage i affaldsindsamlinger, eller samarbejder med lokale landmænd om at fremme en bæredygtig landbrugspraksis.
  8. Reducér vandforbruget der hvor det giver mening. Det kan f.eks. være at få installeret vandbesparende toiletter eller få installeret vandhaner med sensor på ved håndvaskene. Du vil blive overrasket over, hvor meget man kan spare på den konto. Igen – det er godt for pengepungen, men i den grad også for miljøet, hvis vi kan spare på vores ressourcer.
  9. Inddrag dine medarbejdere. Uddan dem i, hvordan de bedst muligt er med til at passe på miljøet. Du kan tilbyde dem løbende træning og opdateringer om bæredygtighed. Det kan jo være de kan komme med forslag og initiativer til, hvad I kan gøre, som du ikke havde tænkt på.
Thumb Mail

Jeg hedder Line. Jeg er content creator hos OnlinePOS. Jeg har tidligere været en del år i restaurationsbranchen, men nu sidder jeg og skaber indhold som du kan læse og måske drage nytte af.