Servicemeddelelse: Vi oplever problemer med serveren i øjeblikket - Vores udbyder er på sagen.

Bliv klar til vinterferien

Bliv klar til vinterferien

Dato: 1. februar 2024 | Læsetid: 5 min.

Lige om snart siger kalenderen vinterferie – er du klar?

Vinterferien nærmer sig med hastige skridt, og som restauratør står du over for en spændende udfordring med at imødekomme dine gæsters behov. Det kan nogle gange være en svær ting at balancere for tiderne skifter lige så hurtigt som årstiden. Derfor har vi samlet nogle tips og tricks til dig, så det måske bliver en smule mere overskueligt.

Hav nok personale på arbejde

Et af de vigtigste områder, du skal overveje, er effektiv organisering og planlægning af dit personale. Med det forventede antal gæster, der vil komme til din restaurant i løbet af vinterferien, er det afgørende at have nok personale til stede for at levere en førsteklasses service. Dette kan indebære rekruttering af ekstra hjælp for at håndtere det øgede arbejdsbyrde, som vinterferien medfører. Du kan overveje at udvide dine åbningstider eller tilbyde mere fleksible skift for at imødekomme denne ekstra efterspørgsel. Alternativt kan du anmode dine nuværende medarbejdere om at arbejde ekstra timer for at imødekomme behovet. Hvis du har brug for et værktøj til at hjælpe dig med vagtplanlægningen kan du læse mere om vores integrationer her.

Det er også vigtigt at belønne dit personale for deres ekstra indsats. Dette kunne være alt fra finansielle bonusser til sjove teambuilding-aktiviteter. Ved at holde moralen høj og vise, hvor meget du værdsætter deres dedikation og hårdt arbejde, kan du hjælpe med at sikre, at dit team er motiveret og klar til at yde deres bedste gennem hele ferieperioden.

Hvis du har nyt personale, så husk at lær dem op i dit POS-system. Det er ikke rart at stå midt i travlheden, som ny, og så ikke have styr på, hvordan man taster tingene rigtigt ind.

Tjek op på din menu

Næste skridt i din planlægning bør være at tage et dybdegående kig på din menu. Du kan overveje at introducere særlige tilbud eller nyskabende retter, der specifikt vil appellere til feriegæster. Overvej at inkludere sæsonbestemte retter, lavet med friske, lokale ingredienser. Dette kan ikke blot give dine gæster en unik gastronomisk oplevelse, men det kan også give dem en uforglemmelig kulinarisk rejse, der virkelig afspejler sæsonens karakter og den lokale kultur. Overvej også at tilbyde pakkeløsninger eller attraktive rabatter til større grupper som familier og venner, der ønsker at fejre ferien sammen. Dette kan gøre din restaurant til et oplagt valg for fællesskabsorienterede fejringer.

Desuden kan tilbud om særlige priser til enkeltpersoner eller mindre grupper hjælpe med at tiltrække et bredere publikum. Dette kan gøre din restaurant til et attraktivt valg for alle, uanset om de fejrer alene, i par, eller i mindre grupper. Din restaurant kan blive det foretrukne valg for alle, der ønsker en særlig kulinarisk oplevelse i ferien.

Når du har besluttet dig for, hvad du skal have på menuen, så husk at opdatere din menu på dit POS-system. Test det gerne igennem, så du ikke skal stå og fedte med det midt i travlheden. Det kan spare dig for en masse frustrationer. I samme ombæring kan også også dobbeltjekke at du har de korrekte åbningstider på de platforme du bruger, så ingen potentielle gæster går forgæves.

Sørg for den rigtige atmosfære

Husk også at tage højde for vintervejret, som kan være uforudsigeligt. Sørg for, at dine gæster kan have en enestående oplevelse, uanset vejrets luner. Dette kan betyde investering i opvarmet udeareal, så dine gæster kan nyde deres måltider udendørs, selv når temperaturen falder. Uanset om du vælger at investere i varmelamper eller opvarmede telte, vil denne ekstra tanke bidrage til at skabe en behagelig atmosfære for dine gæster.

I forlængelse kan du fokusere på at skabe en hyggelig og indbydende atmosfære indendørs med masser af siddepladser, blød belysning og varme, indbydende farver, der skaber en følelse af komfort og hygge. Du kan tænke på at tilføje ekstra dekorationer eller endda et pejs til dine indendørs områder for at skabe en mere indbydende atmosfære. Vi har tidligere skrevet lidt om, hvad du kan gøre for at skabe den ultimative atmosfære – læs mere her.

Arranger nogle begivenheder

Endelig kan du overveje at organisere specielle begivenheder eller aktiviteter, der passer til ferietemaet. Live musik, temaaftener eller sjove begivenheder for børn kan ikke kun tiltrække flere kunder, men også skabe en festlig og mindeværdig stemning, der får dine gæster til at komme igen og igen.

Nogle eksempler kunne være en temaaften inspireret af f.eks. Italien eller Spanien. Her kan du servere klassiske retter og drikkevarer, måske endda med et lille twist fra din restaurant. Det kunne også være en aften i børnehøjde, hvor der er underholdning for børnene og en masse på menuen som børn typisk godt kan lide. Det kunne også være at arrangere en hyggelig jazzaften, hvor et lokalt jazzband kommer og spiller hyggelig musik imens dine gæster kan sidde og nyde deres mad. Mulighederne er mange og det er kun fantasien, der sætter grænser. Du kan også arrangere speeddating. Valentinsdag ligger i vinterferien og det kunne være en oplagt mulighed for at arrangere noget lidt anderledes end den klassiske med at man bare tager ud og spiser. Inviter en masse singler ind og arranger noget som f.eks. social dining, hvor de kan dele en ret hver og efter X antal minutter, så rokeres der rundt og der bliver serveret en ny ret.

Ved at tage højde for disse punkter og bruge lidt tid på omhyggelig planlægning, kan du sikre, at du er fuldt forberedt til vinterferien og kan levere en fantastisk oplevelse for dine gæster. Med grundig planlægning og forberedelse kan du gøre vinterferien til en enorm succes og en indbringende tid for både din virksomhed og dine gæster.

Thumb Mail

Jeg hedder Line. Jeg er content creator hos OnlinePOS. Jeg har tidligere været en del år i restaurationsbranchen, men nu sidder jeg og skaber indhold som du kan læse og måske drage nytte af.